Tips & Trucs – Repair A Phone

Op het internet zijn ontelbaar veel tips en trucs te vinden hoe u schade aan uw smartphone of tablet zoveel mogelijk kunt voorkomen. Ook voor vragen over bijvoorbeeld uw iPhone of Samsung kunt u altijd terecht op populaire sites als iCulture en Androidworld. Hieronder vindt u een aantal tips en trucs van Repair A Phone, die goed van pas kunnen komen in het geval van vocht-, val- of stootschade:

Hoe kun je vochtschade zoveel mogelijk beperken?

Vochtschade is het meest voorkomende probleem bij smartphone en tablets, al is het wel flink gedaald vanaf het moment dat spatwaterdichte toestellen op de markt zijn verschenen.

Indien een toestel in aanraking komt met een vloeistof of met overmatige waterdamp, dient u snel te handelen. Allereerst dient u het toestel direct uit te schakelen. Dus nooit het toestel inschakelen om te controleren of het nog werkt. Immers, indien het toestel ingeschakeld is lopen er elektrische stromen door de elektronicacircuits en deze zullen de corrosie stimuleren.

Het allerbeste is de batterijcover en de batterij zelf onmiddellijk te verwijderen. Dit is echter niet meer bij alle toestellen mogelijk. Een bekende methode om zo snel mogelijk het vocht uit het toestel te halen is het toestel één of meerdere dagen in te pakken met silica gelzakjes. Deze zakjes absorberen het vocht uit uw toestel.

Een andere bekende methode, die heel simpel is en tevens goed werkt, is het toestel in een bakje leggen en afdekken met ongekookte droge rijst. De rijst neemt ook het vocht op uit het toestel en kan de vochtschade beperken. Na een dag zal het toestel droog zijn.

Wat is val- of stootschade?

Onder val- en stootschade (en hieronder vallen ook drukschade en klemschade) verstaan we de zichtbare, maar soms ook onzichtbare schade aan een mobiele telefoon die ontstaat indien een toestel blootgesteld is aan externe krachten. Dit kan het gevolg zijn van een val op de vloer of een klap op het display van de telefoon of misschien wel de mechanische druk op een toestel in de broekzak van je jeans waardoor het display breekt.

Val- en stootschade beperkt zich echter niet tot het breken van een display. Door grote mechanische krachten kan ook een printplaat fors buigen waardoor een component (chip) op de printplaat losraakt en een toestel niet meer langer foutloos werkt of zelfs helemaal niet meer opstart.

Hoe wordt val - of stootschade vastgesteld?

Indien een toestel ter reparatie wordt aangeboden, wordt het allereerst gecheckt op uiterlijke kenmerken die leiden naar val- en stootschade. Denk hierbij aan een gebroken display, krassen op het display, lossen onderdelen, afgebroken onderdelen en zwaar beschadigde hoeken van het toestel.

Tijdens de reparatie kan het voorkomen dat op het moederbord van het toestel (de printplaat) componenten aangetroffen worden die loszitten van de print, wat erop duidt dat het toestel een enorme mechanische kracht heeft ervaren. Als gevolg hiervan kan het zijn dat het toestel uitvalt of niet meer opstart of bepaalde functies niet meer werken. Ook kan het ertoe leiden dat het toestel af en toe niet meer werkt.

Hoe kun je val - of stootschade zoveel mogelijk voorkomen en beperken?

In de telecombranche worden heel veel accessoires aangeboden die telefoons beschermen tegen onheil van buitenaf dat leidt tot val- en stootschade. Denk hierbij aan de vele boek, flipcases en Tempered Glass die beschikbaar zijn in ontelbare soorten en maten.

Repair A Phone adviseert om te kiezen voor boekjes van dik en zacht materiaal waarbij het display beschermd wordt door een stevige voorkant van het boek. Om te voorkomen dat een display bekrast wordt, raden wij aan het toestel direct na aankoop te voorzien van een deugdelijke screenprotector of Tempered Glass. Hiermee voorkom je dat het display snel bekrast wordt. Een screenprotector of Tempered Glass kun je immers eenvoudig, snel en goedkoop vervangen.

Het dragen van een smartphone in je broekzak is niet geheel zonder risico’s. Echter indien je het toestel toch zo wil vervoeren, is het raadzaam het toestel niet in de achterzak van je broek te stoppen, aangezien daar snel een grote druk op het toestel ontstaat waardoor val- en stootschade kan ontstaan. Een ander advies is om het toestel met het display naar je toe te dragen zodat het display niet direct breekt als je ergens tegenaan loopt of stoot.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?


Copyright © 2024 Repair a Phone
Ontwikkeling door Aerts IT Group B.V.